O oblasti

Obala/Plaža Apartman se nalazi na manje od pet minuta hoda do lokalnih plaža sa brojnim kafićima duž obale. Prelijepa pješčana plaža Plavi horizonti sa tirkiznom plitkom vodom za manju djecu nalazi se na oko 20 minuta vožnje.

Skijanje Crna Gora ima izvanredne mogućnosti za skijanje na sjeverozapadu zemlje u Nacionalnom parku Durmitor.

Kako do nas Letovi iz Velike Britanije do Dubrovnika avio kompanijama BA, Croatia Airlines, Easy jet, Fly Be i Thomson. Put do Kotora traje oko sat i po duž predivne obale: krajolik je zaista izvanredan i daje vam nagovještaj onoga što možete očekivati kada stignete u stari grad. Na dubrovačkom aerodromu možete naći brojne internacionalne rent-a-car agencije. Alternativno, postoje letovi kompanije Montenegro Airlines do glavnog grada, Podgorice. Tokom ljeta postoje i najbolji letovi kompanije Montenegro Airlines iz Velike Britanije do aerodroma Tivat koji je udaljen 7 km.  

Udaljenost Kotor je jedna od glavnih tačaka u zemlji i posjećuju ga internacionalni kruzeri kao jednu od obaveznih destinacija… U zaleđu prema sjeverozapadu, pejzaž obuhvata planinske šume i zimska ski odmarališta, kao i ljetnje šetnje, planinski biciklizam itd. Na jugu je jadranska obala sa pjeskovitim plažama, stjenovitim uvalama i mediteranskim odmaralištima.

 

Dalje informacije Stari grad Kotor nudi brojne odlične restorane uključujući i čuveni (riblji) restoran Bastion, a koji imaju pristupačne cijene, kao i brojne lokalne supermarkete i izvrsnu lokalnu pijacu neposredno ispred glavne kapije grada gdje se prodaju proizvodi kao što je voće, povrće, maslinovo ulje, med, orasi, čipka itd.